N-VA Sint-Joost-Ten-Node klaagt tendentieuze berichtgeving gemeentebestuur aan

Op 27 december 2011, over deze onderwerpen: Sint-Joost-Ten-Node

Het artikel over "politiek" dat in het laatste gemeenteblad verscheen naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen, is duidelijk politiek gekleurd, aldus Lieven Tack, Sint-Joostenaar en ondervoorzitter van de N-VA-afdeling Schaarbeek/Sint-Joost/Evere. "De N-VA wordt er foutief voorgesteld als een extreem-rechtse partij".

Recent viel het Joske bij menig Sint-Joostenaar in de bus. "Joske" is het maandblad van de gemeente Sint-Joost.

Aangenaam verrast was Lieven Tack, Sint-Joostenaar en ondervoorzitter van de N-VA-afdeling Schaarbeek/Sint-Joost/Evere, met het dossier "politiek" in het maandblad. Minder aangenaam verrast met de manier waarop zijn partij werd omschreven. " Rechts (neiging extreem-rechts)-Vlaamse onafhankelijkheid", zo staat er letterlijk. " Terwijl N-VA helemaal geen extreem-rechtse partij is. Integendeel, wij halen wellicht stemmen weg bij extreem-rechts", vervolgt Tack.

Parlementslid Paul De Ridder (N-VA) treedt hem bij: "Het is beneden alle peil dat misleidende politieke informatie voorkomt in dit soort officiele gemeentepublicaties. De informatie kllopt niet. Bovendien zijn wij hierover als partij niet gecontacteerd. Het artikel is in zijn totaliteit bovendien tendentieus op enkele punten.

Ik zal hierover contact opnemen met het gemeentebestuur (PS/SP-A/CDH) en de Nederlandstalige schepen van Sint-Joost. Dit lijkt wel heel sterk op verkapt stemadvies".

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is