Sint-Joost-ten-Node is een gemeente met vele troeven

Op 2 oktober 2010, over deze onderwerpen: Sint-Joost-Ten-Node

Sint-Joost-ten-Node is een gemeente met vele troeven. De centrale ligging bijvoorbeeld, dicht bij het centrum van Brussel en aan de mooie Kruidtuin, is een groot pluspunt. Ook het toenemende aantal zakenkantoren en het internationale karakter van de Europese instellingen maken bijkomend deel uit van de rijkdom van Sint-Joost-ten-Node.

Maar achter die glanzende façade schuilen even grote problemen en uitdagingen. Met haar 1,14 km2 en meer dan 27.000 inwoners is Sint-Joost de dichtstbevolkte gemeente van het Gewest. De bevolkingsdichtheid ligt er liefst zestig keer hoger dan het Belgische gemiddelde. Reken daar de meer dan 130 nationaliteiten bij en het valt niet te ontkennen dat deze kleine gemeente voor grote uitdagingen staat. Samenleven met zoveel mensen van verschillende origine en met een verschillende achtergrond, stelt ons voor heel wat uitdagingen.

Tewerkstelling is één van die uitdagingen. Van de 25-49-jarigen, bijvoorbeeld, heeft slechts één op twee werk. En in de bevolkingsgroep van 50 tot 64 jaar daalt het aandeel werkenden zelfs tot één op drie.

Het ontkennen van deze uitdagingen en maatschappelijke problemen is intussen het handelsmerk geworden van de politieke klasse die onze gemeente regeert. Al meer dan een halve eeuw deelt de PS er de lakens uit. Het schepencollege duldt weinig tegenspraak, laat staan enige weerstand vanwege de oppositie.

Met N-VA willen we in Sint-Joost aansturen op een grondige verandering en op een verantwoordelijke politiek die de problemen en uitdagingen aanpakt. We willen Sint-Joost uit de nood helpen. We schuwen daarbij geen taboes en willen met deze ‘kracht van verandering’ de falende gemeentepolitiek benoemen. Elke dag opnieuw ervaren we hoe onze buurt erop achteruitgaat. Meer dan ooit zijn de inwoners de wanpraktijken met stilvallende wijkcontracten, de slechte mobiliteit, de vuile straten, het ongebreidelde parkeren en de vriendjespolitiek beu. Precies daarom willen we het politieke monopolie dat al verschillende decennia aanhoudt en elke tegenstand monddood maakt, mee helpen doorbreken.

Indien u ons daarbij wenst te helpen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is