And the payroll paid on...

Op 5 juni 2012

Op 24 april kwamen Brice De Ruyver, Karl Vanlouwe en twee agenten van de zone Brussel Noord debatteren over criminaliteit en veiligheid. Het inspireerde Johan De Visscher tot enkele nabeschouwingen.

Na twintig jaar hameren op het uitblijven van een juiste strafuitvoering kan je alleen maar besluiten dat de driehoek zeker niet gelijkbenig is maar eerder neigt naar plat. Bijgevolg is er geen veiligheidsuitvoering en faalt de overheid in één van zijn kerntaken.  Straffen onder de drie jaar niet uitgevoerd, tachtig procent van gerechtelijke dossiers geseponeerd, jarenlange procedures vooraleer een zaak voorkomt, torenhoge honoraria van advocaten en allerlei experten, softdrugs zijn geen prioriteit, geld dat aan het Ministerie van Justitie behoort wordt doorgesluisd naar Financiën en ga zo maar door.

Voeg daarbij de totale mislukking van het migratiebeleid (nog een kerntaak die de overheid niet aankan). Illegale toestanden worden geregulariseerd, criminelen worden aanvaard in onze samenleving, de sociale assistentie kost ons handenvol geld, het onderwijs is ondermaats en we kennen de hoogste werkloosheidscijfers, taalwetgeving wordt met voeten getreden. We hebben bovendien de hoogste belastingsvoet, een enorme openbare schuld, geen pensioenreserves. 

Brussel is vuil en er is geen sociale cohesie meer wegens te egocentrisch.  Alles fnuikt onderneming en dwingt tot profitariaat, “draag zo min mogelijk bij aan het systeem, ontduik en overleef.” 

De politiemensen uit de zone Schaarbeek, Sint-Joost en Evere stellen dat het in hun zone veel beter gaat.  Zelf rijd ik vaak door deze eerste twee gemeenten en wat ik zie is intriest (verloedering, agressie, uitzichtloosheid, armoede, daklozen, alcoholverslaafden en religieuze dweperij die onverdraagzaamheid en misplaatste suprematie uitademt,...).

De professor lijkt moe na twintig jaar hameren in een vergeefse poging de veiligheidsnagel op de kop te kunnen tikken.

En de politiek?  Cynisch mistroostig, onverschillig, verontwaardigd, angstig voor de verschuivingen, gecastreerd, ontkennend, schijnheilig, combattief, radicaal hervormend, relativerend, studerend, afwachtend, ondernemend met visie en resultaat, aanmodderend, rommelend in de marge, hoogmoedig, intellectueel (on)vermogend, zich een geweten schoppend, scoop-zoekend, vernieuwend, krachtig, visionair, kortzichtig, cumulerend, bevestigend, piepend of brullend?

And the payroll paid on...  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is