Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Op 22 mei 2012

De N-VA neemt in oktober in minstens tien Brusselse gemeenten deel aan de lokale verkiezingen. Dat werd bekend gemaakt op een druk bijgewoonde persconferentie, in aanwezigheid van Bart De Wever. "We willen de Brusselse gemeenten dan wel laten fusioneren, het is ook onze ambitie om de N-VA hier een stem te laten krijgen", luidde het. "Nu zijn we in geen enkele Brusselse gemeenteraad vertegenwoordigd. We willen daar wél aanwezig zijn en het beleid mee vorm geven, of minstens te controleren.", aldus arrondissementeel voorzitter Lieven De Rouck.

'De kracht van verandering', luidt de N-VA-slogan voor de verkiezingen. "En die is het meest van toepassing in Brussel", zei voorzitter Bart De Wever. Hij vindt dat het bestuur beter en transparanter moet, dat het sociale weefsel in en rond Brussel versterkt moet worden en dat de veiligheid moet worden verhoogd."

 De tien gemeenten waar een N-VA-lijst wordt ingediend zijn Brussel-stad, Schaarbeek, Elsene, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette, Vorst en Sint-Joost-ten-Node. De lijsttrekkers staan al vast, de andere kandidaten worden later bekendgemaakt. Deze tien gemeenten zijn de plaatsen waar de N-VA organisatorisch sterk genoeg staat om zelfstandig naar de kiezer te trekken maar ook waar de partij "hoge ogen" kan gooien en "meedoet voor de prijzen". 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is