Brussels gewest blijft onverdoofd slachten subsidiëren

Op 25 november 2016, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

“Het Brussels gewest voorziet €125.000 euro in de begroting als subsidie aan de Brusselse gemeenten voor de organisatie van slachtvloeren in 2017”, aldus Brussels N-VA parlementslid Liesbet Dhaene. “Er zullen dus nog steeds rituele slachtingen plaatsvinden met rechtstreekse steun van het Brussels gewest. Het is larie als zou het gewest plots meer begaan zijn met dierenwelzijn. De enige reden dat het gewest het offerfeest niet meer zelf organiseert is de rampzalige coördinatie vanuit het gewest dit jaar.”

Vandaag berichtten de kranten dat het Brussels gewest geen slachthuis meer organiseert tijdens het offerfeest van 2017. Het gewest organiseert de slachtvloer misschien niet meer rechtstreeks maar voorziet wel €125.000 euro in de begroting om de Brusselse gemeenten toe te laten om slachtvloeren te organiseren en onverdoofd slachten te faciliteren.

“Opnieuw toont bevoegd minister Bianca Debaets (CD&V) dat dierenwelzijn voor haar geen prioriteit is. Zelf beweert ze dat haar beleid werkt en dat er minder vraag is bij de moslimgemeenschap naar onverdoofde slachtingen. Waarom voorziet ze voor 2017 dan een budget voor het organiseren van slachtvloeren dat even hoog is als het bedrag voorzien in 2014? Een trieste dag voor het dierenwelzijn in Brussel.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is