CETA: Vanhengel en Debaets gooi uw portefeuille in de balans! Of behoort u misschien niet meer tot uw Vlaamse partij?

Op 25 oktober 2016, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

“Dat de Brusselse regering slaafs het Waals dictaat achterna loopt, is niets nieuws. Maar dat ze dat nu ook doet met medewerking van Open VLD en CD&V is ronduit schandalig”, reageert Brussels N-VA fractievoorzitter Johan Van den Driessche na afloop van het CETA-debat in het Brussels parlement. 

Dit is geen technisch conflict want waarom hebben PS en CdH dan niet vanaf 2009 aan de alarmbel getrokken. Dit is geen doctrinaire discussie als we zien dat landen met een socialistische meerderheid (Duitsland, Frankrijk, Griekenland) dit verdrag wél willen tekenen.

“De PS en Wallonië gebruiken buitenlandse politiek als middel om binnenlandse politiek te voeren. De PS wil de PTB afhouden en de federale regering belachelijk maken. En voor dat politieke spel, is de PS bereid onze welvaart, en die van heel de EU, schade te berokkenen”, stelt Johan Van den Driessche. “Nadat ze reeds Vlaanderen de voorbije tientallen jaren hebben gechanteerd, doen ze nu hetzelfde met Europa. Dit heeft veel weg van de parabel van de kikker en de ooievaar maar we weten ook dat dit in de praktijk verkeerd afloopt. Heeft links Wallonië het recht om dit verdrag niet te steunen? Natuurlijk, maar gezien de negatieve impact ervan op de rest van het land economisch en inzake imago, en de EU is mijn boodschap tot de PS, stop met gijzelen en chanteren want daarmee zet uw zich de facto buiten de EU en dit land. De Waalse linkerzijde zou dan tenminste de moed moeten hebben om, nu blijkt dat ze helemaal alleen staan en indien ze niet bereid zijn om bij te draaien, haar conclusies te trekken en de EU en dit land te verlaten”, aldus Van den Driessche.

“Minster Vanhengel (Open VLD) en Staatssecretaris Debaets (CD&V): stop met twee gezichten te spreken! De negatieve impact van een neen in Brussel is immens groot. Hoelang zal de EU nog dulden dat haar hoofdstad met de daarbij horende instellingen gevestigd in het Brussels gewest dat reeds grote disfuncties kent, en dat nu bovendien een houding dreigt aan te nemen die gevaarlijk is voor de fundamenten van de EU zelf? Als u uw geloofwaardigheid wil behouden dan gooit u uw portefeuille in de balans, of behoort u misschien niet meer tot uw Vlaamse partij?”, besluit Van den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is