N-VA : taalwet opnieuw niet nageleefd bij fiscale aanslagbiljetten

Op 29 april 2011

Karl Vanlouwe (N-VA)

De aanslagbiljetten zelf zijn in twee talen opgemaakt, maar alle adressen zijn eentalig Frans. Dat stelde N-VA-senator Karl Vanlouwe vast, die zelf een exemplaar in de bus kreeg.

“Aangezien de taalwet vereist dat mededelingen en beslissingen van Brusselse overheden -zowel van gemeenten als van het gewest- dienen te gebeuren in de gekozen taal, zijn deze aanslagbiljetten in strijd met de taalwet,” laat Vanlouwe weten.

Vanlouwe kondigt aan dat hij de gewestbelasting niet zal betalen en dient ook een bezwaarschrift in bij het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij roept alle Nederlandstaligen in zijn geval op om eveneens bezwaar aan te tekenen.

“Indien Brussel haar verplichtingen niet vervult, is zij het niet waard om een hoofdstedelijk en tweetalig gewest te zijn. met alle gevolgen vandien,” vindt Vanlouwe.  “Door een bezwaar in te dienen heeft de Brusselse Vlaming de mogelijkheid om de toepassing van de taalwetgeving af te dwingen en de Brusselse overheden te wijzen op hun verplichtingen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is