Vlaams-Brussels Mediaplatform komt er zonder decreet

Op 13 december 2013

“Aangezien dit scenario op korte termijn de meeste rechtszekerheid t.a.v. de mediapartners zou bieden, vormt dit een keuze waar we ons kunnen achter scharen,” aldus Segers. “Bovendien is er op deze manier geen decreet nodig, wat de fusie ook vergemakkelijkt. Het oorspronkelijk ontwerpdecreet werd immers door de Raad van State negatief beoordeeld omwille van het schenden van de Europese rechtsregels inzake mededinging.”

 In samenspraak met de VGC wordt nu een ontwerp van samenwerkingsovereenkomst voorbereid. Hoewel er nu geen aanmelding bij de Europese Commissie nodig is, zal men toch navraag bij de Commissie doen om na te gaan of het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst in overeenstemming is met het DAEB-besluit. Dit besluit bepaalt de Europese regels inzake diensten van algemeen en economisch belang.

Ondertussen werken de drie betrokken mediapartners verder aan de fusie. Het is immers nog steeds de bedoeling dat tegen begin volgend jaar de nieuwe vzw Vlaams-Brussels Mediaplatform zal opgericht zijn.

 

Meer info?

Willy Segers, Vlaams parlementslid & burgemeester van Dilbeek (N-VA)

g: 0485/61 87 26 ---- e: willy.segers [at] vlaamsparlement.be ()

www.willysegers.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is