Brusselse regering kan 200 kabinetsmedewerkers uitsparen

Op 24 juli 2017, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

"De N-VA roept de huidige en toekomstige Brusselse regeringen op het aantal kabinetsmedewerkers terug te brengen tot hetzelfde niveau als in Vlaanderen. Daarmee kunnen meer dan 200 kabinetsmedewerkers uitgespaard worden", aldus Johan Van den Driessche, fractievoorzitter van de N-VA in het Brussels parlement.

In Brussel tellen de ministeriële kabinetten ongeveer 515 kabinetsmedewerkers, inclusief het 80tal kabinetsmedewerkers bij de VGC of COCOF en de GGC. In Vlaanderen zijn er dat maximum 294. Het gaat hier om uitgezuiverde berekeningen; d.w.z. dat bijvoorbeeld de vertalers niet meegeteld zijn.

Naar aanleiding van een mogelijk op handen zijnde herschikking van de Brusselse regering heeft de N-VA een resolutie ingediend bij het Brussels hoofdstedelijk parlement om de grootte van de kabinetten terug te brengen tot het niveau van Vlaanderen. Dat zal leiden tot een vermindering met naar schatting minstens 200 kabinetsmedewerkers.

Deze voorstellen passen in een nieuwe politieke cultuur waaraan dit gewest grote nood heeft. Het gaat hier meer bepaald om het zuinig omspringen met de schaarse middelen en het komaf maken met de postjespolitiek. De mogelijk nieuwe regering kan dan meteen aantonen dat ze die zaken ernstig neemt. 

Op 19 juni 2017 heeft de N-VA reeds een andere  resolutie ingediend om het aantal medewerkers voor oud -ministers en staatssecretarissen terug te brengen tot het niveau van Vlaanderen. Daarmee kan per legislatuur tot 4 miljoen euro worden bespaard. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is