Brusselse regering virtueel KO

Op 18 september 2017, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

“Nog nooit beschikte het Brussels gewest over zoveel bevoegdheden en financiële middelen en net nu is de Brusselse regering virtueel KO”, aldus Johan Van den Driessche, fractievoorzitter van de N-VA in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

De Brusselse regering heeft al een barslechte reputatie inzake achterkamerpolitiek, vandaag is zij erin geslaagd van nog een extra verborgen zolderkamer te vinden waar een deel van de regering akkoord ging over een vertrouwensmotie waarvan coalitiepartner CDH niet op de hoogte was.

Het is duidelijk dat deze regering enkel met spuug en paktouw aan elkaar hangt en alleen nog bestaat omdat de Open VLD de PS de hand boven het hoofd houdt en Défi kiest voor eigen belang en niet voor dat van de Brusselaars.

Dit Brussels gewest staat voor grote uitdagingen zoals inzake mobiliteit, jeugdwerkloosheid, openbare veiligheid en netheid en op internationaal vlak woedt een ongeziene strijd tussen de steden. En net nu, op een moment dat de Brusselse regering nog nooit zoveel bevoegdheden en financiële middelen heeft, is deze regering virtueel KO.

In de marge hiervan stelt de N-VA vast dat Wallonië Brussel steeds meer loslaat. “Daarom roepen we de Brusselaars op om hun lot niet langer te verbinden met het naar communisme neigende Wallonië en meer te kijken naar Vlaanderen. Normaliseer samen met Vlaanderen de onderlinge relatie en beiden zullen er beter van worden”, besluit Johan Van den Driessche.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is