De nieuwe rusthuistaks in Evere deugt niet !

Op 28 februari 2014, over deze onderwerpen: Evere

Ter herinnering : het was N-VA Evere dat het verzet tegen de rusthuistaks in Evere had gestart. Wij vonden dat die taks onrechtvaardig was en privé rusthuizen benadeelde. Andere partijen en organisaties zijn gevolgd en uiteindelijk besloot de gemeente Evere de taks te annuleren, in afwachting van een nieuwe en betere taks.

Een betere belasting ? N-VA Evere is absoluut niet te spreken over de nieuwe rusthuistaks die de gemeente Evere deze week heeft ingevoerd. Weliswaar wordt die taks voor openbare (OCMW) en vzw-rusthuizen afgeschaft (wat positief is), maar privé rusthuizen moeten die taks wél blijven betalen, wat onrechtvaardig is.

Door de privé-rusthuizen te belasten en de OCMW-rusthuizen niet introduceert men een discriminatie ten nadele van de privé-rusthuizen. De privé-rusthuizen zullen die taks doorrekenen aan hun bejaarden, met als gevolg dat sommige bejaarden de factuur niet meer zullen kunnen betalen en verplicht zullen zijn aan te kloppen bij OCMW-rusthuizen. Voor PS en sp.a komt dat goed uit want zij spelen de eerste viool in die OCMW-rusthuizen.

Door de privé-rusthuizen extra te belasten viseert men op eenzijdige wijze de privé-sector, en ontmoedigt men de privé om nog langer te investeren in rusthuizen. De N-VA is daarentegen van mening dat men om meer jobs te creëren in Brussel voor een ondernemersvriendelijk klimaat moet zorgen en stoppen met bedrijven pestbelastingen op te leggen.

Te noteren valt dat de Open VLD, ooit anti-belastingpartij en verdediger van het privé-initiatief, deze nieuwe belasting mee heeft goedgekeurd. Het is één van de prijzen die de Everse Open VLD-minister Guy Vanhengel moet betalen voor zijn verregaande collaboratie met de PS.

Voor ons N-VA Evere is het echter duidelijk : deze nieuwe taks moet verdwijnen !  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is