Ecolo-Groen plat op de buik in NEO-dossier

Op 11 februari 2019, over deze onderwerpen: Brussel-Stad

“Ecolo-Groen gaat opnieuw plat op de buik voor de PS in het NEO-dossier” stellen gemeenteraadslid in Brussel-stad Mathias Vanden Borre en Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (beiden N-VA). Deze beslissing is een nieuwe stap in de ongewijzigde realisatie van NEO, inclusief het mega-shoppingcentrum.

Mathias Vanden Borre: "De gemeenteraad van Brussel-stad heeft vandaag een nieuwe horde in het NEO-dossier genomen. Nochtans had Ecolo-Groen voor de verkiezingen beloofd dat het mega-shoppingcentrum, de 'stofzuiger voor auto's', er niet zou komen. Bovendien beloofde Ecolo-Groen een grondige juridische studie naar alternatieven, een aanpassing van het mega-shoppingcentrum, hertekenen van het mobiliteitsbeleid en een intense burgerdialoog tussen de buurtbewoners, bouwpromotoren en de stad. Deze beloftes blijven dus dode letter. Brussel kan beter. De Brusselaar verdient beter."

De beslissing die vandaag werd genomen op de Brusselse gemeenteraad betreft de desaffectatie van het openbaar domein, de afschaffing van rooilijnen en het plannen van een nieuwe openbare weg op de Heizelvlakte. Bij de beslissing van dit agendapunt staat letterlijk: "Het project NEO, met zijn grote stedenbouwkundige ambities voor de site [...] krijgt de volledige steun van de Stad Brussel, die eigenaar van het terrein is, en ook van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de twee overheden die hun krachten hebben gebundeld voor dit project via de oprichting van de bovengenoemde onderneming NEO cvba." Het is duidelijk dat Ecolo-Groen alle bezwaren laat varen en de groene kiezer dus bedrogen achterblijft.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is