Een Brussels bestuur ten dienste van wie in Brussel leeft en wie Brussel laat leven

Op 5 mei 2017, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

“Brusselaars kunnen een business as usual of een splendid isolation missen als kiespijn”, dat is de boodschap van de Brusselse N-VA factie n.a.v. de Irisfeesten, aan de Brusselaars en wie hen bestuurt.

De vooravond van de jaarlijkse Irisfeesten is niet enkel het uitgelezen moment om stil te staan bij de rijke geschiedenis van Brussel maar ook om hoopvol naar de toekomst te kijken.

De Iris bloem, symbool van dit gewest, verwijst ook naar de Griekse godin Iris, die een boodschapper was tussen goden. Deze symboliek indachtig, is het Irisfeest ook een goede aanleiding om boodschappen uit te wisselen. Van Brusselaar tot Brusselaar.

 

Brussel kent vandaag vele uitdagingen. Maar elke uitdaging is ook een opportuniteit. Een kans op verandering. Een kans op het verder voltooien van het onvoltooide Brussel. 

Brusselaars kunnen een business as usual absoluut missen. De modernisering van de organisatie van ons gewest is noodzakelijk om te komen tot een efficiënt, afgeslankt, transparant en dus sterk bestuur ten dienste van iedereen die in Brussel leeft en die Brussel laat leven.

Maar er is ook de boodschap om zich niet af te keren van Vlaanderen. Want een goede relatie is voor beiden een win-win. Vele Brusselaars ervaren dagelijks het engagement van de Vlaamse Gemeenschap naar Brussel en de toegevoegde waarde ervan voor hen. Wij denken daarbij aan onderwijs, welzijn, inburgering en cultuur.

Een splendid isolation waarbij Brussel het Vlaams gewest de rug toekeert is iets dat ons Brusselaars absoluut niet zal helpen. De Brusselse N-VA zal zich blijven inzetten opdat dit ook nooit gebeurt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is