Gatz staat moederziel alleen met Brusselvoorstellen: 'Wie gelooft zoiets?'

Open VLD Brussel brengt Nederlandstalige dienstverlening in gevaar

N-VA heeft geen oren naar de voorstellen van Open Vld om Brussel te hervormen. “Sven Gatz leidt de aandacht af van zijn eigen dramatische beleid en doet voorstellen die lijnrecht ingaan tegen de belangen van de Vlaamse gemeenschap in Brussel”, luidt het bij N-VA.

Volgens Cieltje Van Achter, N-VA-fractieleider in het Brussels Parlement, tracht Sven Gatz de aandacht af te leiden van zijn eigen beleidsfalen. “Open Vld bestuurt in Brussel al mee sinds de eeuwwisseling. Niets weerhoudt minister Gatz ervan om Brussel vandaag al efficiënter te organiseren, waar wacht hij op?”, stelt Van Achter. “In plaats van ballonnetjes te lossen waar ze na de verkiezing toch niks mee doen, zou de minister beter bezig zijn met zijn begroting. De Brusselse tekorten nemen Griekse proporties aan. Nu wordt zelfs het de aanleg van de nieuwe metrolijn in vraag gesteld wegens een gebrek aan middelen. Ik verwacht dringend antwoorden op deze concrete problemen.”

Van Achter vindt het ook verontrustend dat Sven Gatz pleit voor de afschaffing van de gemeenschappen. “De minister bestelde vorig jaar een studie die aantoont dat zoiets voor Brussel financieel niet haalbaar is. Hij bouwt luchtkastelen.” reageert Van Achter. “Daar komt nog eens bij dat dit lijnrecht ingaat tegen de belangen van alle Nederlandstaligen in Brussel. De Nederlandstalige dienstverlening wordt vandaag enkel gegarandeerd door de Vlaamse aanwezigheid in Brussel. Haal die weg, zoals Sven Gatz voorstelt, en het is hier gedaan met het Nederlands.”

Ook Annabel Tavernier, Vlaams Parlementslid voor N-VA, is kritisch. “Wilt Open Vld nu echt de Vlaamse aanwezigheid in Brussel afbouwen en de Vlaamse scholen door Franstaligen laten organiseren? De oplossing voor een efficiënter Brussel is niet minder ‘Vlaams’. Wel Integendeel”, reageert Annabel Tavernier. “We weten bovendien allemaal waartoe dat leidt: een Franstalige dominantie met een verdere verschraling van het Nederlandstalige aanbod als gevolg. Ze zagen de tak af waar ze zelf op zitten”, klinkt het.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is