Kanaalplan: N-VA-Brussel roept burgemeester Mayeur op tot constructieve samenwerking

Op 3 oktober 2016, over deze onderwerpen: Brussel-Stad

“Het kanaalplan kan na amper 6 maanden al uitstekende resultaten voorleggen. Aan alle Brusselse burgemeesters wordt de hand gereikt om dit succes verder te zetten. Ik begrijp dus niet dat de burgemeester van Stad Brussel Mayeur, het plan geen kans geeft. Het is toch duidelijk dat de samenwerking tot nu toe succes oogst?” reageert Brussels N-VA gemeenteraadslid Johan Van den Driessche op de uitspraken van Mayeur over het kanaalplan in Bruzz. “Onze stad zou meer gebaat zijn met een constructieve houding in plaats van nu al weerstand te creëren.”

 

Eerste resultaten Kanaalplan:

  • 50 bijkomende inspecteurs 
  • 589 schrappingen uit de bevolkingsregisters
  • 61 huisjesmelkers geïdentificeerd 
  • 363 kg hash
  • 3.300 valse identiteitskaarten
  • 20 wapens
  • 1571 vzw’s doorgelicht
  • 87 vzw’s ontbonden waarvan 46 gelinkt aan radicalisme/terrorisme
  • 20 illegalen naar een gesloten centrum gestuurd

Dat zijn slechts enkele van de resultaten die het kanaalplan tot nog toe opleverde. “Het kanaalplan stelt orde op zaken, iets waar Brussel alleen maar bij gebaat kan zijn. De kritiek van Mayeur als zou minister Jambon het Brussels beleid tegen radicalisering negeren is onterecht. In elke communicatie heeft de minister gezegd dat er op vier luiken wordt ingezet (administratie, preventie, politie en gerechtelijk) om te komen tot een integrale veiligheidsaanpak”, vervolgt Van den Driessche. “Het plan moet in stad Brussel echter nog uitgerold worden en Mayeur staat nu al op de eerste rij van de criticasters. Qua engagement tot samenwerking kan dat tellen”, betreurt Van den Driessche.  

Tenslotte vindt Van den Driessche het larie dat burgmeester Mayeur niet betrokken wordt. De politionele capaciteitsuitbreiding bijvoorbeeld, is er gekomen in overleg met de korpschef van Mayeur. “Minister van Binnenlandse zaken Jambon doet er alles aan om deze integrale veiligheidsvisie te doen slagen. Maar dat kan alleen als iedereen zich openstelt voor een samenwerking. Ik heb Mayeur in de gemeenteraad opgeroepen om het kanaalplan een kans te geven en ik doe dit nu opnieuw: Deze samenwerking werpt vruchten af, laat ons dit dan ook voor stad Brussel realiseren!” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is