Mathias Vanden Borre naar de gemeenteraad van Stad Brussel

Op 9 november 2018, over deze onderwerpen: Brussel-Stad

Mathias Vanden Borre, 31 jaar en woonachtig in de kanaalzone van Brussel, zal op 3 december de eed afleggen als gemeenteraadslid van de stad Brussel. Hij zal Johan Van den Driessche opvolgen die eerder deze week medegedeeld heeft dat hij voor familiale redenen niet zal deelnemen aan de volgende gewestverkiezingen. Gezien deze nieuwe situatie vond Johan het gepaster dat hij bij de installatie van de nieuwe Brusselse gemeenteraad meteen vervangen wordt. Mathias haalde, na lijsttrekker Johan Van den Driessche, het grootste aantal voorkeurstemmen bij de jongste verkiezingen.

Mathias Vanden Borre is raadgever Algemeen Regeringsbeleid op het kabinet van Vlaamse minister-president Geert Bourgeois waar hij zich onder meer bezighoudt met maatregelen inzake transparantie, goed bestuur en een moderne overheid. Mathias heeft Politieke Wetenschappen gestudeerd aan de KULeuven en daarna Rechten aan de UGent, waar hij met grote onderscheiding afstudeerde.

Johan Van den Driessche: “Ik ben heel blij dat Mathias in mijn voetsporen zal treden en ik wens hem veel succes. Ik ben er zeker van dat hij dit prima zal doen. Dat zal ook nodig zijn want de uitdagingen van de stad zijn enorm groot en het links beleid waaraan de Brusselaar zich mag verwachten voorspelt weinig goeds. Bovendien zijn er door het stadsbestuur dringend grote stappen te zetten inzake goed bestuur en transparantie. Het is maar de vraag of dat mogelijk is gezien het DNA van de meest dominante partij (PS) in die coalitie.”

Mathias Vanden Borre: “Gemeenteraadslid worden in Brussel betekent een grote persoonlijke en professionele uitdaging. Ik hou van deze stad, maar ik zie ook dat het stadsbestuur de vele talenten van onze stad verkwanselt. Brussel heeft dringend nood aan een verantwoordelijk en transparant bestuur dat de vele grote uitdagingen eindelijk aanpakt en zorgt voor meer welvaart. Ik wil de expertise die ik heb opgebouwd dankzij minister-president Geert Bourgeois hiervoor maximaal inzetten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is