N-VA lanceert nachtburgemeester op Brusselse gemeenteraad

Op 18 oktober 2016, over deze onderwerpen: Brussel-Stad

Burgemeester Yvan Mayeur vindt het een goed idee dat Brussel een nachtburgemeester zou hebben. Dat antwoordde hij aan Johan Van den Driessche, die dat idee gisteren op de Brusselse gemeenteraad aankaartte. De burgemeester vindt wel dat de sector zelf een persoon naar voor dient te schuiven.

De stad Brussel kent reeds een  overlastmanager. Het probleem daarbij is dat die in de praktijk enkel wordt opgeroepen bij overlast en dat is meestal geluidsoverlast, als  men daarvoor al niet eerst naar de politie gaat. Het risico daardoor is dat men al snel de repressieve weg op gaat eerder dan samen te zoeken naar oplossingen en alternatieven zoals hosts die op vrijdag- en zaterdagavonden in de drukke uitgangsbuurten mensen wijzen op regels en goede manieren. Zulke rol is beter weggelegd voor een Nachtburgemeester. De naam straalt ook een positiever beeld uit.

"Uiteraard moet in een stad gewerkt en geslapen worden maar een goed omkaderd nachtleven is een meerwaarde voor de hele stad en daarom ben ik blij dat het voorstel wordt opgepikt", aldus Johan Van den Driessche, "Ik had liever gezien dat de stad zelf iemand van haar personeel zou aanduiden want dat geeft meer autoriteit aan de functie maar het is in alle geval een goede eerste stap. Het concept kennen we al in het buitenland, zoals Amsterdam, en hiermee wordt de stad Brussel de eerste stad van dit land."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is