Nieuwjaarsoproep van N-VA: "Stop de PS-cultuur in Brussel en ga voor een modern stadsbeleid"

Op 12 januari 2018, over deze onderwerpen: Brussels Hoofdstedelijk Parlement

“De N-VA roept alle Brusselaars, ook de Franstalige, en alle politici op om zich af te zetten tegen de PS-cultuur die ons stadsgewest overwoekert en te gaan voor een modern en dynamisch stadsbeleid”, aldus Johan Van den Driessche, fractievoorzitter van de N-VA in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.

Voorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement Charles Picqué (PS) viel deze week wel heel erg uit zijn rol met zijn aanval op de N-VA.

Wat als een paal boven water staat is dat de N-VA tegen diè politici is die gemaakt hebben wat Brussel vandaag is en waarvoor de PS door haar dominantie de voorbije 29 jaar de grootste verantwoordelijkheid draagt: een stadsgewest waar het laxisme op domeinen als veiligheid, netheid, inburgering, werkactivering welig tiert. Een stadsgewest waar cliëntelisme, achterkamer- en postjespolitiek behoren tot de politieke cultuur. Een stadsgewest gekenmerkt door gebrek aan transparantie (SamuSocial, Brandweerdiensten, Net Brussel enz.). Een stadsgewest, verlamd door onzinnige versnippering van bevoegdheden tussen gemeenten en gewest. Een stadsgewest waar de mobiliteit en het openbaar vervoer werden verwaarloosd tot catastrofale proporties. Een stadsgewest zonder aandacht voor de economie en waar de hoofdstedelijk en internationale rol en een goede verstandhouding met Vlaanderen steevast werden verwaarloosd. Een stadsgewest waar de PS  het federaal geld van de EU-toppen gebruikt voor opvang van drugsverslaafden en drinkfonteinen en tegelijkertijd klaagt dat er te weinig middelen voor de politie zijn.

Partijen, zoals de PS, die zulk beleid tientallen jaren hebben gevoerd zijn de echte tegenstanders van dit gewest. Een gewest dat nochtans enorm veel mogelijkheden heeft, maar door wanbeleid dat potentieel nooit heeft kunnen benutten.

Daar wil, als zij de gelegenheid daartoe krijgt, de N-VA komaf mee maken. Wij roepen daarom alle Brusselaars, ook de Franstalige, alsmede alle politici die dezelfde mening zijn toegedaan, op om zich af te zetten tegen die PS-cultuur die ons stadsgewest overwoekert. Wij roepen op om, net zoals in andere grote steden in dit land en in Europa, volop in te zetten op een modern en dynamisch stadsbeleid. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is