Tunnelgate-commissie véél te oppervlakkig

“Schuldig verzuim, dat is mijn eindconclusie over de tunnelgate-commissie”, zegt Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter. “Deze regering is schuldig net zoals de vorige Brusselse regeringen. De slechte en gevaarlijke staat van de tunnels is al lang gekend en er werd veel te weinig aan gedaan.”

Vandaag werd in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement het eindrapport van de tunnelgate-commissie gestemd. N-VA stemde tegen.

“De tunnelgate-commissie heeft goed werk geleverd op vlak van transparantie”, vervolgt Van Achter. “Ik ben blij dat de commissie inging op de vraag van N-VA om alle documenten aangaande tunnelgate over te maken aan de parlementsleden. Zo heb ik via mijn blog tunnelgate.brussels ook de Brusselaar op de hoogte kunnen houden van de werkzaamheden.”

Het mag echter nogmaals benadrukt worden dat het eindrapport de waarheid verbloemt én dat de tunnelgate-commissie véél te oppervlakkig te werk is gegaan. Zo werden er bijvoorbeeld geen onafhankelijke tunnelexperten gehoord en werd de personeelsproblematiek binnen Mobiel Brussel nauwelijks bekeken. Tenslotte is er ook nog de hallucinante verklaring van minister-president Vervoort dat hij pas in 2016 op de hoogte was van de ernst van de problemen met de tunnels. “Ik kan dit niet geloven. De huidige regering probeert te doen geloven dat ze het gevaar niet goed kende. Dat het gevaar pas nu, met de vallende brokstukken, duidelijk werd. Waarom vertelt de huidige regering dit? Omdat ze beseffen dat het regeerakkoord niets voorzag? Omdat ze bij de herfinanciering van Brussel in 2013 165 miljoen vastgelegd hebben voor shoppingscentrum NEO en niets voor de broodnodige renovatie van de gevaarlijke tunnels?”

“Het ernstige werk moet nu nog beginnen met de renovatie van de tunnels. Ik zal dit dossier nauwgezet verder opvolgen”, besluit Van Achter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is