Cieltje Van Achter

Brussels Parlementslid

Cieltje woont samen met haar man en hun drie kinderen in Schaarbeek en is steeds heel geëngageerd geweest. In 2014 heeft zij zich succesvol kandidaat gesteld bij de afgelopen verkiezingen voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Naast parlementslid is ze sinds eind 2017 ook verkozen tot ondervoorzitter van de N-VA. Zij zal de lijst van N-VA Schaarbeek trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Cieltje studeerde rechten aan de KU Leuven en de Université René Descartes te Parijs. Ze specialiseerde zich in Internationale Betrekkingen aan het SAIS van de Johns Hopkins University in Bologna en in Washington D.C.

Cieltje houdt van Schaarbeek, maar stelt met lede ogen vast dat de gemeente enorme uitdagingen kent zonder adequate oplossingen: enorme problemen met verkeersveiligheid en mobiliteit, onveilige buurten, problemen met netheid, problemen van werkloosheid.... Deze uitdagingen moeten aangepakt worden zodat Schaarbeek kan uitgroeien tot een leefbare en welvarende stad voor al haar inwoners. Vanuit het Brussels parlement weegt Cieltje op het debat rond mobiliteit en verkeersveiligheid, thema’s waar de meerderheidspartijen enorme steken laten vallen. Zij wil dat werklozen actiever worden begeleid om werk te vinden en controleert vanuit de oppositie het beleid van de Brusselse regering. Een sterke oppositie maakt immers het verschil voor de nodige verandering.