Karl Vanlouwe

Vlaams Parlementslid

Karl Vanlouwe werd geboren in Nieuwpoort maar verhuisde na zijn rechtenstudies naar Brussel. Sindsdien woont hij in Ganshoren, waar hij ook actief is als gemeenteraadslid.

In 2010 zette hij zijn eerste stappen in de politiek als senator. Later, in 2014 werd hij voor het eerst verkozen in het Vlaams Parlement, waar hij nu nog zetelt. Hij specialiseerde zich in internationaal en Europees beleid. Als Brusselse Vlaming volgt hij vanzelfsprekend ook de Brusselse dossiers op de voet op. Ook als senator zet hij zich in voor de belangen van alle Vlamingen, met inbegrip van de Brusselse Vlamingen.

Voor Karl verdient Brussel alleen het allerbeste. Dat wil zeggen: een hoofdstedelijke visie en echte grootstedelijke ambitie. Brussel moet een leefbare stad zijn, die ook veilig en net is. Een hoofdstad voor alle Brusselse Vlamingen, anderstalige Brusselaars, pendelaars en expats, met gewaarborgde tweetaligheid én internationaal karakter. Ook institutioneel moet Brussel dringend hervormen: er is nood aan een fusie van de gemeenten en politiezones! Voor hem is een ding duidelijk: Vlaanderen laat Brussel niet los. De aanwezigheid van de Vlaamse gemeenschap in Brussel is essentieel, bijvoorbeeld via het onderwijs, de gemeenschaps- en dienstencentra, en welzijnsinstellingen. Vlaanderen geldt in Brussel als een echt kwaliteitslabel!

Naast zijn politiek engagement in de gemeenteraad van Ganshoren is Karl ook actief in het lokale verenigingsleven. Zo is Karl lid van de raad van Bestuur van de Zeyp, Davidsfonds, Natuurpunt Brussel, Veeweyde Anderlecht, KWB Ganshoren, Berchem Musicband, de Vlaamse Wielrijdersbond. In zijn vrije tijd houdt hij van fietsen, watersport en lezen. En natuurlijk van rondkuieren in Brussel!